fotografi

20 te rinj filluan aktivitetin lumenjtë me të egër ende- Riverwalk 2016!

Projekti Riverwalk filloi sot në Shkodër me qëllimin e mbrojtjes së lumenjve të egër Evropian dhe promovimin e zhvillimit të qëndrueshëm
Shkodër, 19 korrik 2016 - “Riverwalk” është një eksperiencë që ndryshon fuqishëm jetën e të rinjve (mosha 15-30 vjeç) të cilët dëshirojnë të zbulojnë dhe mbrojnë lumenjtë e egër dhe të kenë një eksperiencë intensive kulturore, por është njëkohësisht një projekt që sjell një mesazh të qartë: megjithëse është e nevojshme energjia e rinovueshme, ajo nuk mund te vijë me çfarëdo kostoje. Nisur nga numri i pakësuar i lumenjve të egër që rrjedhin të lirë në Evropë, është e rëndësishme të mbrohen ato që kanë mbetur të paprekur dhe ekologjikisht të rëndësishëm.

Natyr-AL

Projekti më i ri që bën bashkë specialistë të fushave të ndryshme, fotografë, biologë, akademikë, dashamirës të natyrës, në biodokumentimin dhe inventarizimin e specieve të florës dhe faunës në Shqipëri dhe trevat e saj.  Ky projekt është kontribut i anëtarëve të Wildlife Photography- Albanian Photographers, që ditë pas dite pasurojnë të dhënat mbi speciet e ndryshme përmes fotografisë.