gazra

Hollandë, gazrat me efekt serë kanë ndryshuar klimën edhe miliona vite më parë

Gazrat me efekte serrë kanë qenë në origjinë të ndryshimit klimatik edhe në të kaluarën e Tokës, 66 milionë vite më parë, kur zvogëlimi i nivelit të dioksidit të karbonit në atmosferë bashkuar me ndarjen e Australisë nga Antarktida, që ndryshuan qarkullimin e oqeaneve, ndikuan në uljen e temperaturave, sipas një studimi të publikuar në revistën “Nature”, i koordinuar nga Margot Cramwinckel e universitetit holandez të Utrehtit dhe nga Matthew Huber i universitetit amerikan “Purdue”.