Gjipe

Gjipeja, xhevahiri i fshehur i plazheve shqiptare

Plazhi i Gjipesë eshte një plazh i mrekullueshëm i cili ndodhet në jug të vendit, mes Dhërmiut dhe Jalës . Ai cilësohet si një nga plazhet më interesantë jo vetëm për natyrën dhe cilësinë e rërës e të ujit, por dhe për faktin se ka disa plazhe të vegjel qe janë mbyllura. Kjo vijë bregdetare është e paparashikueshme. Kjo, se në qoftë se në një moment ju jeni në një nga plazhet e këtij bregu interesant dhe ecni drejt një të padukshme dhe mendoni se nuk ka asgjë për të parë, pas pak zbuloni plazhe për të pushuar që nuk i keni parashikuar dot. Kështu është dhe Gjipea.