gjueti

Gjahtarët organizojnë konkurs për të vrarë luanin, shpërthejnë aktivistët

Mbrojtësit e kafshëve kanë shpërthyer kundër një organizimi për të vrarë një luan, organizim të cilin ata e quajnë të urrye . Gjahtarët po paguajnë mbi 1700 euro për të blerë një biletë për të fituar shansin që të qëllojnë mbretin e savanës në Afrikë. Mbrojtësit e jetës së egër në natyrë reaguan me mllef ndaj planit mizor. Biletat po shiten online me emrin “Win a Lion”. Zëdhënësi i mbrojtësve të kafshëve në Britani tha dje për Mirror se i bënte thirrje pjesëmarrësve dhe organizatorëve që të hiqnin menjëherë dorë nga kjo nismë barbare.

Gjuetia e dhelprës, flet Ardian Koci drejtori i ADZM Fier

Prej disa ditësh në 12 qarqet e Shqiperisë po zbatohet një projekt për marrjen e kampioneve të dhelprës, që do të thotë pasi vritet dhelpra merret një pjesë e trupit të saj dhe dërgohet në laborator për të bërë vlerësimin në lidhje me  efketet që ka dhënë vaksinimi që është bërë nëpermjet "cokollatave" të hedhura nga ajri në muajin dhjetor 2017 (Projekti PAZA). Për të shuar kureshtjen e publikut dhe komentuesve Drejtori i ADZM Fier shpjegon rreth këtij projekti si më poshtë :

Parajsa e shpendëve ujorë në Durrës e rrezikuar nga gjuetia dhe ndërtimet

Vetëm pak kilometra larg kryeqytetit veri të qytetit të Durrësit, gjendet një nga ligatinat me interesante të Shqipërisë. Banorët e zonës e njohin me emrin “Sektori Rinia – Fllakë” . Ligatina shtrihet në pjesën më jugore të Gjirit të Lalzit duke u kufizuar nga Rezervati i Rrushkullit në veri, nga Kepi i Bishtit të Pallës në jug, në lindje nga një rrip i gjelbër pishash dhe në perëndim nga Deti Adriatik Kjo zonë karakterizohet nga një peizazh i larmishëm dhe tejet tërheqës si dhe nga një biodiversitet shumë i pasur.