GO2

“Java Evropiane e Lëvizjes” në shkollat e qytetit të Shkodrës

Organizata për Lëvizje të Qëndrueshme Urbane GO2, ka nisur një fushatë ndërgjegjësuese 1 javore në kuadër të Javës Evropiane të Lëvizjes në disa shkolla të qytetit të Shkodrës. Ndalesa e parë ishte Kolegji Turk Hasan Riza Pasha ku nxënësit e kësaj shkolle u bënë pjesë të animacioneve shpjeguese për një lëvizje më të sigurtë urbane. Albert Toma, animator social shpjegon më tej ecurinë e kësaj veprimtarie. Edhe mësuesit e vlërësojnë si diçka mjaft të vlefshme marrjen e një nisme të tillë ndërgjegjësuese.

Java Evropiane e Lëvizshmërisë në Shkodër

Organizta GO2 ka çelur këtë javë aktivitetesh në Shkodër me disa takime me nxënësit e shkollave 9-vjeçare "Dëshmorët e Prishtinës", "Mati Logoreci", "Hasan Riza Pasha" dhe "Azem Hajdari" ku është diskutuar rreth aksidenteteve dhe sigurisë rrugore, biçikletës si mjet i volitshëm transporti, të drejtave dhe sigurisë së këmbësorëve, parkimit dhe transportit publik. Gjithashtu, për më të vegjlit e lagjes Marlulaj dhe Kiras janë zhvilluar lojra edukative lidhur me lëvizjen e qëndrueshme, ndërsa çdo pasdite në qytet ofrohet kinema e hapur me filma për të njejtën temë.