green

"Tirana Green City" dhe një qytet inteligjent si Tirana

Pas dy dekada e gjysmë përpjekjesh për t’u kthyer në një metropol europian, prej 3 vitesh Tirana ka filluar të krijojë një identitet unik dhe të kalojë në një tjetër stad, atë të të qenurit një qytet inteligjent ose ndryshe “Smartcity”. Kështu, sipas strategjisë “Go Tirana Smart City 2016-2026”, bashkia e Tiranës përmes një nisme të përbashkët me UNDP Albania synon t’i japë zgjidhje problematikave apo mundësive të shumta që ofron qyteti dhe investim përmes ndërhyrjeve të ndryshme.

“Tirana, Green City”; nisma për zgjerimin e gjelbërimit zbret në kryeqytet

Është mbajtur këtë të shtunë në ambjentet e Muzeut Kombëtar, në Tiranë, një event kushtuar gjelbërimit dhe zgjerimit të tij në kryeqytet e qytete të tjera të vendit. Eventi, i organizuar nga Green Line Albania dhe Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit pranë Bashkisë së Tiranës, me qëllim promovimin e qyteteve të gjelbra, në harmoni me natyrën. “Tirana, qytet i gjelbër” është pjesë e një fushate sensibilizuese të nisur më 22 prill, në Ditën Botërore të Tokës, e që përfundon më 22 maj. I pranishëm në këtë takim, këshilltari i OKB për mjedisin, Bas Berends u shpreh se:

Cop21 në Durrës, përmes transportit "Green"

COP21 e sollëm në komunitetin tonë, konkretisht përmes transportit dhe logjistikës ‘Green’, me qëllim reduktimin e shkarkimeve të CO2 në qytet e me një ndikim pozitiv në luftën kundër ndryshimeve klimatike.