greenpeace

Kinë, ndotja e ajrit vitin e kaluar është ulur 10 përqind

Përqendrimi mesatar i grimcave të dëmshme në ajër në 189 qytete kineze ka rënë me 10% në vitin 2015, thuhet në raportin e organizatës ndërkombëtare “Greenpeace”, raporton Anadolu Agency (AA). Edhe pse kjo tregon një ulje të ndotjes mesatare të ajrit në vend, në dhjetor, qeveria e Pekinit për herë të parë shpalli “alarmin e kuq” për shkak të nivelit të smogut, i cili çoi në mbylljen e shkollave dhe futjen e regjimit të ngarjes së makinave sipas numrave çift dhe tek. Raporti i publikuar nga “Greenpeace”, tregonte se përqendrimi i grimcave mikroskopike PM2.5 që nga viti 2013, ka rënë me një të katërtën.