Ilva Tare

Parku i Vjenës dhe i Tiranës

Vjena renditet ndër kryeqytetet me cilësinë më të lartë të jetës, pa përmendur trashëgiminë perandorake ndaj dhe krahasimi me Tiranën është i pavend për të mos thënë i pamendueshëm. Megjithatë dy ngjarje që kanë ndodhur këto ditë në parqet e dy kryeqendrave respektive janë tregues i nivelit të zhvillimit ku ndodhen shoqëritë dhe i mënyrës sësi garantohet respekti për komunitetin. Përmes një ligji të quajtur “mirësjellje publike” policia austriake ka gjobitur shtetasin Edin Mehiç për shkak se gjatë qëndrimit në një stol të parkut Prater, pranë një polici ka gromësirë.

Pse i kuptoj banorët protestues të liqenit!

Nga Ilva Tare

Është e vështirë të mos përfshihesh në debatetet mediatike, virtuale dhe Facebook-ore për ndërtimin e parkut të fëmijëve te Liqeni artificial nga Bashkia e Tiranës. Qëndrimet e miqve të murin e kompanisë së Zuckenbergut apo dhe mesazhet në inbox për solidaritet me kauzën e disa aktivistëve të shoqërisë civile janë ftuese dhe provokuese në të njëjtën kohë. Jo pa arsye e kam ndjekur për së largu debatin dhe akuzat për paligjshmëri dhe betonizim të parkut, edhe pse akuza e dytë ka rënë rrugës nga përfaqësuesit e politikës.