impiant perpunimi

Inagurohet në Elbasan impianti i Përpunimit të Mbetjeve dhe Prodhimit të Energjisë

Këtë të martë, është inaguruar në Elbasan, impianti i Përpunimit të Mbetjeve dhe Prodhimit të Energjisë. Ministri i Mjedisit, gjatë inagurimit është shprehur se "kjo është padiskutim një ditë e shënuar, jo vetëm për mua si Ministër Mjedisi, por më së shumti për të ardhmen e mjedisit shqiptar, për jetën e sigurt të qytetarëve, pasi së bashku ia dolëm që të ndërtojmë një model të vërtetë suksesi. Ky impiant që ne po inaugurojmë sot, e them me garanci, se do të shndërrojë njëherë e përgjithmonë imazhin e Shqipërisë, sa i përket menaxhimit të integruar të mbetjeve.

Riciklimi i ujërave të zeza, ndërtohet impianti i dytë në Tiranë

350 mijë banorë të Tiranës përfitojnë nga projekti i impiantit të përpunimit të ujërave të përdorura, pra rreth gjysma e popullsisë zyrtare. Kryetari i Bashkisë së Tiranës, tha se, pas më shumë se 50 vitesh, po ndërhyhet për kanalizimet dhe pastrimin e ujërave të zeza. Projekti i pastrimit të ujërave të ndotura në Tiranë, sipas kryebashkiakut është menduar që në vitin 1960 dhe se një problem që shkaktohet në Tiranë, ndikon menjëherë edhe dikë që bën plazh në Durrës. Ambjenti dhe natyra është e vetmja pajë që ne i lëmë fëmijëve tanë, - shtoi ai.

Vlora me impiant modern të përpunimit të ujërave

Impianti i përpunimit të ujërave në Vlorë është një vepër infrastrukturore shumë e rëndësishme për mjedisin dhe turizmin, e cila do të pasohet nga një sërë investimesh të tjera.