impiantfotovoltaik

Impiant fotovoltaik në liqenin e Vaut të Dejës, investim që ul koston e energjisë

Korporata Elektroenergjitike Shqiptare, KESH sh.a. si prodhuesi me i madh i energjisë elektrike me burime hidro në rajon ka projektuar të ndërtojë një panel me sipërfaqe 118 mijë metra katrorë mbi liqenin e Vaut të Dejës, duke shmangur zënien e hapësirave tokësore dhe shfrytëzimin më të mirë të diellit mbi zonën ujore.