INDC

Parisi dhe angazhimi i cungët i Shqipërisë

Para një muaji, në 12 Dhjetor në Paris të gjitha shtetet e botës përmbushën detyrimin për të cilin kishin një vit që punonin, nën drejtimin e OKB dhe të Francës, për të shpëtuar planetin nga katastrofa klimatike. Po Shqipëria? Shqipëria jonë fatkeqësisht bëri gjoja sikur mori angazhime. Le ta shohim si e pse… Pse ishte e domosdoshme marrëveshja në takimin COP21?Sepse kishte të paktën 6 vjet që të gjitha shtetet ishin bindur që “ndryshimet klimatike nuk do të ndodhin, por po ndodhin” dhe se “shkaqet njerëzore janë të padiskutueshme”.

Presidenti Nishani i drejtohet Takimit të Udhëheqësve Botërorë për Ndryshimet Klimatike në Paris, COP21

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Bujar Nishani, me ftesë të Presidentit të Francës, François Hollande dhe të Ministrit të Jashtëm francez e njëkohësisht President i Konferencës së Palëve për Ndryshimet Klimatike COP21, Laurent Fabius, mori pjesë më datë 30 nëntor në Takimin e Udhëheqësve Botërorë për Ndryshimet Klimatike, organizuar në Paris, ku morën pjesë rreth 160 Kryetarë Shtetesh dhe Qeverish.