inspektim

Bregdeti me naftë, dy mjete lundrimi do të riekspertohen

Gati pesë javë nga ndotja masive që shpërtheu në plazhin e Durrësit, për rreth 3.5 km vijë bregdetare, autoritetet ende nuk kanë një përgjigje konkrete për të vënë para drejtësisë, subjektin apo individin që shkaktoi këtë ndotje. Burimet nga policia kufitare në Durrës, pjesë e grupit hetimor, kanë bërë të ditur se tashmë rrethi i mjeteve lundruese të dyshuara ka mbetur vetëm dy. “Është kërkuar riekspertim i karburantit dhe mbetjeve të një prej trageteve të linjës Durrës-Bari dhe një prej anijeve tregtare që transporton konteinerë në portin e Durrësit.

Dëme të mëdha në fondin pyjor, kallëzohet kryeinspektori i Beratit

Kryeinspektori i ISHMP Berat, Altin Kazazi, është kallëzuar penalisht nga Ministria e Mjedisit, pasi akuzohet për shpërdorim detyre. Ministria e Turizmit dhe Mjedisit sqaron se ka çuar për ndjekje penale Kazazin, pasi grupi i inspektimit ka zbuluar një dëm të konsiderueshëm në një sipërfaqe prej 197 ha në fondin pyjor, për të cilën kryeinspektori nuk ka marrë asnjë masë.

Kreu i ISHMP, Ergys Agasi: Në vetëm 60 ditë, 1519 inspektime

Strukturat e ISHMP-së, Inspektorati i Policisë Pyjore në shkallë vendi kanë kryer 1519 inspektime në periudhën Gusht-Shtator 2016, raporton kreu i ISHMP Ergys Agasi. Nga këto: 1178 inspektime në pyje e kullota, 224 inspektime në fondin e gjuetisë, 67 në subjekte dhe 50 të tjera në fusha të ndryshme që ISHMP ushtron veprimtarinë. Janë vendosur gjithsej 49 masa administrative në kundravajtje të ndryshme, dënim me gjobë në vlerën 31.837.000 lekë ose rreth 230 mijë Euro dhe me vlerë dëmi 3,736,349,000 lekë. Në 21 raste janë sekuestruar 148 m3 dru zjarri dhe lëndë punimi.