IPARD

BE “ndez” dritën e gjelbër për bujqësinë shqiptare, Peleshi: Hapet IPARD me 94 milionë euro, ja tre masat mbështetëse

Shqipëria ka plotësuar kushtet e nevojshme për të përfituar nga program IPARD, një program i fokusuar tek bujqësia dhe që është një bashkëpunim mes qeverisë dhe Bashkimit Europian. Në një dalje për mediat Ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural Niko Peleshi u shpreh se në total financimi që do të shkojnë për bujqësinë është 94 milionë euro nga të cilat 71 milionë janë nga Bashkimi Europian dhe 23 nga qeveria shqiptare.

Komisioni Evropian nxit afrimin e mëtejshëm të legjislacionit në fushën e sigurisë ushqimore të BE-së

Përfaqësues nga Komisioni Evropian punuan me autoritetet përkatëse shqiptare për zhvillimet më të fundit në bujqësi dhe peshkim. Takimi i Nënkomitetit për Bujqësinë dhe Peshkimin mes BE-së dhe Shqipërisë, i zhvilluar sot në Tiranë, u drejtua për BE-në nga Michael Aldaya, nga Njësia për Shqipërinë dhe Bosnje-Hercegovinën në Drejtorinë e Përgjithshme për Politikat Evropiane të Fqinjësisë dhe Negociatat e Zgjerimit të Komisionit Evropian, ndërsa për Shqipërinë nga Eralda Cani, zëvendësministre për Integrimin Evropian.