joacobson

Shqipëria do të mund të përdorë plotësisht energjinë e rinovueshme në 2050-ën

Shqipëria renditet mes 139 vendeve që do të mund ta sigurojë 100% energjinë nga burimet e rinovueshme deri në vitin 2050. Në një studim të universitetit Standford (SHBA) të prezantuar nga profesorët Mark Jacobson dhe Mark Delucchiedhe në samitin për ngrohjen globale që u mbajt pak ditë më parë në Paris, thuhet se 139 shtete mund të gjenerojnë deri në vitin 2050 energji të pastër nga burime, si: era, uji dhe energjia diellore. Në mesin e këtyre vendeve gjendet edhe Shqipëria.