kafaz

Vuajtjet e ariut Tomi në Shqipëri shkaktojnë zemërim në botë

Kjo nuk është hera e parë kur Shqipëria bëhet subjekt i raportimeve në mediat e huaja për mënyrën se si i trajtojmë kafshët e egra. Këtë herë, Daily Mail shkruan për një ari të kaftë, i quajtur Tomi, që mbahet në një kafaz në një restorant rreth 40 milje larg Tiranës. Sipas DM, pronari i jep ndonjëherë birrë për të shuar etjen. Zakonisht Tomi ushqehet me ushqim-plehra, që ia japin turistët. Pronari i restorantit ka paguar një veteriner, i cili me anë të një qetësuesi e kapi ariun dhe tashmë ai mbahet në kafaz 24 orë. Ariu është kaq i dëshpëruar, sa kafshon edhe veten, raporton Daily Mail. Por pronari thotë se nuk ka asgjë të keqe që ariu të mbahet në kafaz.