kafshet e egra

Një në pesë kafshë të egra në rrezik zhdukje në Britani.

Numërohen rreth 12 lloje kafshësh nga bota e kafshëve të egra përfshirë në listën e zezë për zhdukje, në Mbretërinë e Bashkuar. Sipas një studimi, një në pesë specie të kësaj kategorie janë në zhdukje si pasojë e ndryshimeve klimatike, humbja e habitatit, pesticidet si dhe sëmundjet.