kanguret

Fenomeni i rrallë, dëbora në Australi shpërqendron kangurët

I ftohti i ashpër ka përfshirë Australinë juglindore gjatë ditëve të fundit, duke shkaktuar erëra, stuhi dhe temperatura tepër të ulëta, duke sjellë reshje dëbore. Disa persona kanë humbur jetën për shkak të rënies së pemëve nga moti i keq në Australinë juglindore si dhe ka sjellë ndërprerje të energjisë elektrike. Fenomen natyror gjithashtu ka shkaktuar shpërqendrim te kangurët, kafshët karakteristike dhe tipike kontinentit. Ky fenomen ndodh shumë rrallë në Australi, pasi vendi njihet për temperaturat e larta në çdo stinë të vitit.