kiaat

Pema që pikon gjak, një tjetër çudi e natyrës

Për të gjithë ne natyra është e mrekullueshme por njëkohësisht ajo mund të jetë edhe e frikshme apo e çuditshme- dhe veçanërisht në Afrikë ku ekziston një lloj peme, me emrin ‘kiaat’ e cila nëse pritet pikon gjak dhe që në pamje duket fare normale. ‘Kiaat’në fakt është sinonim i emrit ‘druri i gjakut’, por teknikisht, gjaku i kësaj peme nuk është gjak i vërtetë por është një lloj lëngu i cili shfaqet çdo herë që pema lëndohet dhe që shfaqet për ta shëruar atë. Përveçse për pemën ky lëng edhe pse mund të duket e çuditshme është shërues edhe për njerëzit. Vendorët atje e përdorin atë për të lehtësuar problemet e stomakut, dhimbjet e kokës, të veshit, madje dhe gjakun në urinë.