koha e fluturimit

A e shkurtojnë ndryshimet klimatike kohën e fluturimit?

Fluturimet ajrore nga Mbretëria e Bashkuar në SHBA do të zgjasin më shumë në të ardhmen për shkak të ndryshimeve klimatike, të cilat do të rrisin fuqinë e erërave mbi oqeanin Atlantik. Fluturimi nga SHBA-të në Evropë do të jetë më i shkurtër në kohë, për shkak të drejtimit të përshtatshëm të erërave, por do të hasë në turbulenca dhe vonesa të mëdha gjatë kthimit. Studimi i publikuar në revistën Environmental Research Letters tregon se këto ndryshime, të shkaktuara nga ngrohja globale, do të rrisin edhe shkarkimet e karbonit dhe konsumin e karburantit.