kombet e bashkuara

Kombet e Bashkuara kanë krijuar një koalicion të ri global për ndryshimet klimatike

Sipas sekretarit të Organizatës Meteorologjike Botërore, Petteri Taalas, Toka ekziston ‘një dritare për mundësi 30 vjeçare’ për të trajtuar ndryshimet klimatike. Ai bëri thirrje për më shumë emergjencë në realizimin e Marrëveshjes së Parisit, kur liderët e Organizatës Botërore të Shëndetit(OBSH) dhe Programit për Mjedisin të Kombeve të Bashkuara(PMKB), bashkë me Organizatën Meteorologjike Botërore lançuan një koalicion të ri për ndryshimet klimatike.