konkurs

“Colours of Albania”

Komunikimi tashmë ju përket të gjithëve dhe kanalet moderne janë mediat sociale, si Instagrami dhe Facebook-u. Imazhi është një ndër format më të perceptueshme nga publiku dhe të gjithë të apasionuarit pas fotografisë, mund të jenë pjesë e një konkursi fotografik nën hashtagun #ColoursofAlbania. Kjo nismë e Ministrisë së Jashtme synon të përfshijë qytetarë që dëshirojnë të promovojnë bukuritë shqiptare, duke shndërruar ata në diplomatë dixhitalë. “Është një përpjekje për të treguar Shqipërinë që kemi.

“Colours of Albania”, konkursi për promovimin e Shqipërisë

Për të tretin vit radhazi, Ministria e Punëve të Jashtme ka çelur konkursin “Colours of Albania”, një konkurs që synon promovimin e Shqipërisë në të gjitha format. “Është një nismë në kuadër të diplomacisë digjitale, e cila këtë vit bëhet në bashkëpunim me Ambasadën e Norvegjisë dhe British Council, një nismë që fton të gjithë qytetarët, shqiptarë dhe të huaj që të bëhen diplomatë digjitale dhe të promovojnë Shqipërinë ashtu siç e shohin ata”, shprehet Donika Hoxha, Drejtore e Diplomacisë Publike, MPJ.

Durrës: Fëmijët ambasadorë të mbrojtjes së deteve përmes pikturës

Sot më 2 qershor, Qendra për Zhvillim Komunitar “Sot për të Ardhmen” organizoi një konkurs pikture me temë “Unë e dua detin” me fëmijë të klasave të 5-ta dhe të 6-ta të shkollave Publike “Dom Nikoll Kacorri”, “Qemal Mici”, “14 Nëntori”, “Shaqe Mazreku” dhe shkollës jopublike “Migjeni”. Për organizimin e aktivitetit, QZHK orientoi, në bashkëpunim dhe me drejtoritë e shkollave, informimin e fëmijëve mbi tematikën e aktivitetit për të nxitur imagjinatën e tyre mbi efektet e lidhjes midis detit dhe njeriut: të mirat e detit, mbrojtja e jetës detare, ruajtja nga rreziqet e ndotjes së detit nga hedhja e mbetjeve, shkarkimet e lëndëve ndotëse, peshkimi i paligjshëm, zhdukja e krijesave detare etj.

Ekspozite promo e peizazheve të Kukësit dhe qytetit të Prizrenit

Konkursi fotografik që ka si qëllim mbrojtjen dhe pasqyrimin e pasurive natyrore në kufijtë midis Kosovës dhe Shqipërisë është çelur këto ditë në qytetin e Kukësit. Ekspozita që mban titullin “Mbro dhe Promovo” ka pamje nga peizazhet e bukura të rajonit të Kukësit dhe Prizrenit. Në ekspozitë janë zgjedhur vepra nga nëntë finalistët e këtij konkursi. Ilda Mara, drejtoreshë ekzekutive e organizatës franko-shqiptare “ARGJIRO”, rrëfen motivet e organizimit të kësaj ekspozite.

Fiton çmim botëror nga Aleanca Globale Kundër Tërbimit, Profesor Kastriot Korro: Ja lufta që po bëhet në Shqipëri ndaj sëmundjes

Kastriot Korro është një pedagog i njohur në Universitetin Bujqësor të Tiranës, aty ku prej shumë vitesh ushtron aktivitetin e tij si lektor në Fakultetin e Mjekësisë Veterinare, ku mban gradën Assoc. Dr. I angazhuar në shumë studime shkencore mbi epidemologjitë në botën e faunës shtazore dhe ndikimin e tyre te njerëzit, ajo çfarë e ka sjellë edhe njëherë në vëmendje ditët e fundit Profesor Korron është fitimi i një çmimi tejet prestigjoz ndërkombëtar nga Aleanca Globale Kundër Sëmundjes së Tërbimit.

Ide inovative në turizëm, nisin aplikimet për rajonin e Korçës

Pas rajonit të Shkodrës dhe atij të Gjirokastrës, konkursi “Risi Turistike” do të zhvendoset në Korçë. Ide që mund të kthehen në plane biznesi, sipërmarrje që mund të duan të nxisin një produkt apo shërbim të ri. Qëllimi është që të nxitet zhvillimi i produkteve të reja turistike, për të krijuar itinerare të reja ose për të gjeneruar vlerë të shtuar të atyre ekzistuese, duke siguruar përvojë të pasur dhe autentike për turistët në këto rajone. Data 10 nëntor i këtij viti është afati i fundit për të dorëzuar idetë ose planet e biznesit.

Përmbyllet konkursi kombëtar “Ide të Gjelbërta 2016”

Partnerët Shqipëri organizuan në datat 24-25 maj 2016 në Tiranë, konkursin kombëtar “Ide të Gjelbërta 2016”. Ky ishte viti i pestë që Partnerët Shqipëri organizon këtë konkurs i cili synon të mbështesë nisma biznesi që promovojnë përfshirjen sociale, integrimin, punësimin dhe zhvillimin ekonomik lokal nëpërmjet një qasjeje miqësore ndaj mjedisit. Risia e tij qëndron në bashkëpunimin dhe krijimin e një fondi të përbashkët të krijuar nga dhurime të kompanive vendase dhe institucioneve donatore ndërkombëtare, me mbështetjen institucionale të Fondit Rockefeller Brothers (RBF).

Shpallen fituesit e konkursit gazetaresk “Puna e Kolektorëve Rom dhe Egjiptian në Riciklimin e Mbetjeve”

Ditën e premte, më 29 Janar 2016, Qendra Mjedisore për Mbrojtje, Edukim dhe Rehabilitim (Qendra EPER) dhe Unioni Gazetarëve të Shqipërisë (UGSH) shpallën fituesit e konkursit gazetaresk “Puna e Kolektorëve Rom dhe Egjiptian në Riciklimin e Mbetjeve”. Fituesit e konkursit gazetaresk u shpallen gazetaret: Znj. Ola Mitre – Gazeta Shqiptare me artikullin “12 vite që mbledh kanoçe, nuk kam lekë për kontroll te mjeku” Znj. Shpresa Mezini – Gazeta Shqip me artikullin “Landfilli i Sharrës, qyteti i heshtur i “vdekjes”, ku punojnë mbi 50 fëmijë romë”.

Shpallen fituesit e konkursit kombëtar në kuadër të Javës Evropiane të Lëvizshmërisë

Në muajin Shtator 2016, në kuadër të Javës Evropiane të Lëvizshmërisë, javë ku u angazhuan me aktivitete ndërgjegjësuese rreth 2200 qytete në mbarë globin Ministria e Mjedisit, me mbështetjen e projektit IBECA të financuar nga programi IPA i BE, shpalli “Konkursin Kombëtar të Pikturës” me temë :”Transport inteligjent- ekonomi e fortë”. Misioni i këtij Konkursi Kombëtar ishte rritja e ndërgjegjësimit tek të rinjtë, për mbrojtjen e Mjedisit si dhe inkurajimi për kontributin në promovimin e tij, me synim sjelljen sa më pranë qytetarëve mesazhet sensibilizuese të të rjnjve.