kopsht urban

Arti dhe pasioni për të bukurën bashkohen sëbashku në një projekt mjedisor

Aktualisht, ne jemi një shoqëri konsumi, ku marrëdhenia jonë më mjedisin përrreth është tepër e brishtë. Dëshira për të qenë mbi mjedisin, pasuritë natyrore megjithëse një ide primitive dhe e vjetër sa vetë jeta, sot po dominon jetën tona, por në mënyrë më të sofistikuar. Tregues i këtij raporti njeri-mjedis janë problemet globale mjedisore që e shoqërojnë shoqërinë njërëzore si: ngrohja globale, rritja e popullsisë, shterimi i resurseve, vrima e ozonit. Probleme të ardhura nga pakujdesia që njeriu ka treguar ndaj mjedisit, nga natyra egocentrike e tij për të plotësuar çdo dëshirë të jetës.

Kopshti urban i së ardhmes në Indi

Në Indi po planifikohet të ndërtohet një fshat ekologjik i quajtur Hyperions. Ai do ketë gjashtë kulla të mëdha me 36 kate, ndërtuar pothuajse tërësisht nga druri. Projekti përfshin apartamente, zyra dhe një nga kopshtet më të mëdha urbane në botë. Fshati i ri do të krijohet për të luftuar efektet e ndryshimit të klimës dhe shkatërrimit të ekosistemit lokal. Druri që do përdoret vjen nga pyjet përreth Delhit. Kullat janë të pajisura me kopshte në ballkone, panele diellore dhe pajisje të energjisë së erës, mbuluar nga një serë me një kupolë qelqi. Në hapësirën kushtuar kultivimit të fruta- perimeve, do të jetë e mundur për të prodhuar 20 kg fruta dhe perime organike për metër katror.