Krete

Kreta pjesë e projekteve ambicioze të energjisë

Kreta, ishulli më i madh i Greqisë, do të bëhet një kryqëzim i ndërlidhjes së energjisë dhe një shembull që duhet ndjekur në përputhje me iniciativën e Energjisë së Pastër të Bashkimit Europian për Ishujt e BE-së, nëse zbatohet një plan ambicioz për të kryer energji nga Afrika dhe Evropa. Kompania Green Power 2020 ka hartuar një plan për transmetimin e energjisë diellore nëpërmjet kabullit nënujor nga porti i Tobruk në Libi në Kretë – i cili gjithashtu pritet të lidhet me rrjetin Attica në të ardhmen – dhe mbështetet në politikën e BE për zbatimin e tij, tha themeluesi i kompanisë, Gassan Anbar,për Kathimerini.