kufi ndotjeje

Londra në një javë, shkel kufijtë vjetorë të ndotjes së ajrit

Londra ka shkelur limitet vjetore të ndotjes vetëm për një javë në vitin 2016, dhe vetëm disa javë pasi qeveria publikoi planet e saj për të pastruar ajrin në Britanisë e Madhe. Në orën 7 të mëngjesit të premten, rruga “Putney High’’ në perëndim të Londrës ka tejkaluar kufijtë vjetorë të dioksidit të azotit, një gaz toksik i prodhuar nga automjetet me naftë që lidhet me problemet shëndetsore të frymëmarrjes dhe problemet e zemrës. Sipas rregullave të BE-së, vendet lejohen të shkelin kufijtë e ndotjes për orë vetëm me 200 mikrogramë të dioksidit të karbonit për metër kub ajër, 18 herë në vit, por këtë mëngjes Putney tejkaloi atë kufi për herë të 19-të.