levizshmeri urbane

Këmbësorët në korsitë e biçikletave bëjnë një vesh shurdh ndaj zileve të çiklistëve

Ndërsa Tirana përpiqet të nxisë mënyrat e gjelbra të transportit duke shtuar korsitë e biçikletave, qarkullimi për të gjithë përdoruesit e dyrrotakëve në kryeqytet mbetet një sfidë. Ndarja e rrugës me makinat përbën një rrezik më vete për shkak të pakujdesisë së shpeshtë të shoferëve, parkimit buzë rrugës ku kalojnë biçikletat dhe hapjes së papritur të dyerve. Po aq pengesë për çiklistët në Tiranë janë këmbësorët të cilët ndonëse e dinë se korsia me tulla të kuqe i takon biçikletave, vendosin të ecin në të si alternativë ndaj trotuarit të populluar.

Londër: Transporti në qytet, zero shkarkime në vitin 2050

Kryetari i Bashkisë së Londrës, Sadiq Kahn, njoftoi një nismë të madhe për të bërë transportin brenda qytetit me zero shkarkime karboni deri në vitin 2050. Duke thënë këtë, qyteti do të duhet të sigurojë që infrastruktura e tij mund të lehtësojë siç duhet ndryshimin drejt automjeteve elektrike. Një aspekt i rëndësishëm i sistemit të transportit publik të qytetit është tashmë elektrik, kryesisht sistemi hekurudhor nëntokësor. Prandaj, pjesa më e madhe e përpjekjeve do të synojnë uljen e shkarkimeve nga automjetet. Plani shpreson të ulë numrin e udhëtimeve në tre milion çdo ditë.

Rrugët e mençura të qytetit

Sa më shumë shtohen makinat, aq më tepër kufizohen hapësirat e parkimit. Kjo rrit kohën që automjetet shpenzojnë duke qarkulluar në qytet. Si rrjedhojë, prodhon më shumë trafik, më shumë humbje kohe dhe rrit ndotjen. Këta tre elementë janë shkaktarët kryesorë të stresit në rrugët e qyteteve, prandaj, institucionet dhe kompanitë private në Europë janë duke gjetur forma për të lehtësuar këtë proces, duke i hedhur sytë nga teknologjia.

Sea Bubbles, taksitë që do të “ecin” mbi Senë

Për të shmangur trafikun e tmerrshëm që bllokon çdo ditë rrugët e Parisit, është shpikur një mjet transporti alternativ: një anije amfibe që lundron mbi ujë. Në pak minuta, çdokush mund të shkojë nga një anë e qytetit në tjetrën, duke lundruar mbi lumin Senë. Taksia lundruese quhet Sea Bubbles dhe është projektuar dhe ndërtuar nga një kompani franceze. Ishte ideja e Alain Thébault (marinar) dhe Anders Bringdal (serfist), të cilët krijuan një sistem të qëndrueshëm lundrimi dhe miqësor ndaj mjedisit.

Shkodra, i pari qytet në vend me Plan të Lëvizjes së Qëndrueshme Urbane

Shkodra po bëhet i pari qytet në Shqipëri me Plan të Lëvizjes së Qëndrueshme Urbane, i hartuar mbi bazë të plotë të dhënash të marra direkt nga terreni sipas metodologjisë dhe standardeve evropiane. 35 vëzhgues, studentë të Fakultetit Ekonomik dhe përfaqësues të Organizatës GO2 po kryejnë matjet në terren për parkimet e qytetit të Shkodrës në kuadër të punës për hartimin e Planit të Lëvizjes së Qëndrueshme Urbane (PLQU-SUMP) të Bashkisë Shkodër. Në ditën e parë u vëzhguan parkimet në rrugët "Zogu I", "Bujar Bishanaku", "Qemal Draçini" dhe "Studenti".

SnappCar, biznesi që ju lejon të jepni me qira makinën tuaj

Ai e quan atë "Airbnb për makinat" dhe nëse Victor van Tol ka të drejtë, njerëzit që ndajnë mjetet e tyre mund të nënkuptojnë një Evropë me 5 milionë më pak makina në pesë vjet. Në 2011, holandezët van Tol dhe Pascal Ontijd prezantuan Snappcar, një platformë teknologjike për pronarët e makinave për të marrë me qira automjetet e tyre. Vizioni ishte një fillim fitimprurës, me ndikim ekonomik, social dhe ekologjik. "250 milionë makina në Evropë përdoren mesatarisht një orë në ditë", thotë van Tol, drejtuesi ekzekutiv i kompanisë me qendër në Utrecht.

Taksitë fluturuese të ujit nuk do të jenë më një ëndërr e së ardhmes – Në 2018, pesë taksi në shërbim

“Seabubbles” janë taksitë e para fluturuese të ujit të cilat u ngritën në qiell në lumin Seine në qershor por pasi kompania nuk arriti të nënshkruajë një marrëveshje me qeverinë franceze, kjo ndërmarrje po shpërngulet në Zvicër. Krijuesi i këtyre automjeteve, Alain Thebault, tha për agjencinë franceze të lajmeve AFP, se pesë nga këto taksi do të fillojnë shërbimin në Lac Leman në prill të 2018. Këto taksi do të jenë në gjendje të transportojnë katër pasagjerë nga Gjeneva në një qytet tjetër fqinj.

Vazhdon turi çiklistik i Ambasadorit Johan Ndisi nëpër Shqipëri

Turi çiklistik i Ambasadorit Johan Ndisi nëpër Shqipëri vazhdon. Ambasadori suedez në Shqipëri në kuadër të vizitave në terren për t'u njohur me problematikën vendore, ka takuar përfaqësues të pushtetit vendor, institucioneve akademike, shoqërisë civile dhe komunitetit, në vizitën e radhës në Fier dhe Gjirokastër. Përpos vizitave në institucione të ndryshme dhe në projektet e mbështetura nga Sida, ditën e enjte 16 mars ai zhvilloi dhe një vizitë në parkun e Viroit i shoqëruar dhe nga anëtarë të shoqërisë civile dhe nxënës të shkollës 9- vjeçare Andrea Grass.