lojrat olimpike

Ja nga çfarë do i formojnë japonezët medaljet e Lojrave Olimpike në 2020

Organizatorët e Lojrave Olimpike të Tokios që do të zhvillohen në 2020 janë duke menduar të përdorin metalin nga mbetjet elektronike të papërdorshme për të prodhuar medaljet që do u jepen kampionëve. Propozimi u diskutua në Qershor dhe organizatorë olimpikë, qeveria dhe kompanitë private që do të merren me ndërtimin e tyre morën një vendim të tillë pasi Japonia ka më pak burime natyrore të metaleve të çmuara krahasuar me vendet e tjera. Rreth 17% e arit botëror dhe 22% e argjendit gjenden në pajisjet e elektronike dhe Japonia ka menduar të përdorë këto për medaljet e saj olimpike.