lope

Ngrënia e algave të detit nga lopët mund të reduktojë prodhimin e metanit prej tyre

Shkencëtarët nga Universiteti i Kalifornisë, Davis (UC Davis), kanë zbuluar një ushqim surprizues që mund të ndihmojë me reduktimin e prodhimit të metanit nga lopët; algat e detit. Një kërkim i ri nga universiteti thotë që gjedhët që ushqehen me një përzierje të një ushqimi special dhe një lloj specifik të algave të detit prodhojnë më pak gazra serrë se sa gjedhët e tjerë.