Luksemburg

Aventura e re e Luksemburgut, të nxjerrë minerale nga asteroide

Misioni i parë tregtar që do të gërmojë në asteroide për të mbledhur metalet e çmuara mund të nisë brenda pesë viteve, ndërsa qeveria e Luksemburgut po punon në sipërmarrje të përbashkëta me kompanitë e kërkimit hapësinor të SHBA-së, të grumbullojnë ujë dhe minerale jashtë Tokës nëpërmjet robotëve. “Që kur Luksemburgu deklaroi në muajin shkurt se kishte për qëllim që të kthehej në një qendër globale të gërmimit të asteroideve për të grumbulluar metale, punët kanë ecur me shpejtësi.