lulishte

200 pemë të tjera tek Liqeni i Thatë, Veliaj: 2018 do jetë akoma më i mirë për Tiranën

Një qytetar, një pemë, nisma e re e Bashkisë së Tiranës që synon t’i japë më shumë aksionit për mbjelljen e 100 mijë pemëve në Tiranë. Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj mori pjesë në mbjelljen e 200 pemëve të tjera në zonën e digës së Liqenit të Thatë, ndërsa ftoi të gjithë qytetarët e Tiranës që t’i dhurojnë qytetit një pemë, pasi në këtë mënyrë i ka lënë një trashëgimi me vlerë fëmijëve të tyre.

Debati për inceneratorët, banorët në Elbasan: Impianti na largoi ndotjen

Aty ku sot shtrihet një lulishte, jo më larg se një vit e gjysmë më parë ishte plaga më e madhe e qytetit të Elbasanit. Mijëra tonë mbetje urbane digjeshin në këtë zonë çdo ditë duke shkaktuar një ndotje katastrofike që përhapej në të gjithë qytetin, por më problematike situata ishte për banorët ngjitur fushës, për të cilët jetesa ishte bërë e pamundur. “Ka qenë jashtëzakonisht keq. E gjithë zona ka qenë e banuar. Smog i gjallë ka qenë. Nuk hapnim dot dyert dhe dritaret. Hidheshin mbetjet dhe digjeshin dhe tymi përhapej në gjithë Elbasanin”, thonë banorët.