lumi Ebro

Aktivistët në mbrojtje të lumit Ebro

Ambientalistët shprehen se një nga zonat ligatinore më të rëndësishme të Evropës është e kërcënuar, ndërkohë që Spanja dhe Katalonja diskutojnë për të ardhmen e lumit Ebro. Aktivistët thonë se planet e qeverisë spanjolle për të kufizuar rrjedhën e ujit mund të shkatërrojnë peisazhin e brishtë. Ata janë të shqetësuar se këto ujëra mund të transferohen në rajone të tjera të thata të Spanjës. Këtë të dielë dhjetëra mijëra demonstrues marshuan në rrugët e Ampostas në Katalonja për të protestuar kundër këtyre planeve.