lumi Gashi

Rezerva natyrore e lumit të Gashit ne Tropojë, nominohet si pjesë e trashegimisë natyrore botërore të UNESCO-s

Një pjesë e rezervës natyrore të lumit të Gashit ne Tropojë, për vlerat e veçanta që ajo mbart, është nominuar për të qenë pjesë e trashigimisë natyrore botërore të UNESCO-s. Për këtë qëllim ishte këtu në një vizitë studimore oficerja e IUCN-së për monitorimet e Programit të Trashëgimisë Botërore, Elena Osipova. Ajo u shoqërua nga specialistë të AdZM Kukës. Përshtypjet e saj nga kjo vizitë ishin shumë të mira dhe raporti i saj do të jetë pozitiv. Një sipërfaqe prej 1260 ha e kësaj rezerve në vitin 2017 do të miratohet si pjesë e trashëgimisë natyrore botërore.