lumi osum

Lumi Osumi po gërryhet dhe përmbytet

Lumi Osum ndër vite ka gërryer dhjetra hektarë tokë në fshatrat përgjatë shtratit të tij, ndërsa përmbytjet e herë pas hershme kanë dëmtuar të mbjellat. Banorët e fshatrave Velabisht,Veterik e Starovë, kërkojnë ndërtimin e një argjinature si zgjidhje, ndërsa deklarojnë se nuk u janë verifikuar asnjëherë dëmet që u janë shkaktuar në përmbytjet. Shfrytëzimi i pakontrolluar e inerteve për vite me radhë ka devijuar shtratin Osumit përgjatë fshatrave Veterik, Starovë e Velabisht ku vërshimet e lumit kanë gërryer vit pas vit dhjetra hektarë tokë.

Ministria e Mjedisit gjobit e pezullon kompaninë “Salillari”, merrte pa leje zhavorrin e lumit Osum

Shprehja më e përdorur nga ambientalistët është: Çfarë ne i bëjmë natyrës, ajo na e kthen dyfish. Top Channel ka denoncuar prej ditësh shembuj konkret sesi shkatërrohet mjedisi në vendin tonë. I tillë është rasti i kompanisë Salillari. Kompania Salillari Sh.P.K ushtron aktivitet të paligjshëm pranë kanioneve të Skraparit, ku pa leje mjedisore grumbullon zhavorrin e lumit Osum.