Lunxheri

Gjirokastër: Turizmi malor në Lunxhëri

Në qytetin jugor të Gjirokastrës, fshatrat malore të kësaj zone po kthehen në destinacione të vizitoreve dhe turisteve të shumtë, për bukurite e natyres e vlerat e tradicionale të kulinarisë. Lunxheria e vendosur rreth 12 km larg qytetit të Gjirokastrës, ka nisur të zhvillojë turizmin malor duke vënë në përdorim të vizitoreve asetet e resurset natyrore të zonës. Ai ka çelur dyert e banesave dhe pret me dhjetra vizitore te huaj. Gatimet vendase ku baza kryesore është bulmeti, mjalti i luleve, byreku dhe gatimet me saç i joshin së tepërmi turistët.