makine

Fiat bëhet i “Gjelbër”

Fiat Chrysler, që mori vlerësimet më të ulëta në revistën Consumer Reports, ka bërë të ditur se do të heqë nga qarkulimi makinat me naftë duke nisur nga vitit 2022, në një kohë të kolapsit të kërkesës dhe kostove të mëdha.  Në një plan 4-vjeçar, prodhuesi italiano-amerikan synon të heqë makinat me naftë në të gjithë markat që zotëron, sipas burimeve me njohuri për strategjinë.

Norvegjia po udhëheq botën në shitjen e makinave elektrike

Shitjet e makinave elektrike dhe hibride u rritën më shumë se gjysma e regjistrimeve të reja në Norvegji në 2017, një rekord i ndihmuar nga subvencionet bujare që cuan në kryesimin e vendit në procesin e zhvendosjes nga motorët me karburante fosile, kjo sipas të dhënave më të fundit.