mali i thate

Ngjitje alpinistike në Malin e Thatë

Administrata e Zonave të Mbrojtura e Korçës, në bashkëpunim me administratën e Parkut Kombëtar Prespa si dhe të rinj nga Pogradeci e Prespa, kanë organizuar në fundjavë një ngjitje alpinistike në majën më të lartë të Malit të Thatë, 2287m. Nisja u bë nga dy pikënisje, njeri grup u nis nga qëndra e Parkut Kombëtar të Prespës, ndersa grupi tjeter nga fshati Tushemisht, duke ndjekur shtegun Goricë-Pllaja e Pusit-Tushemisht. Të dy grupet u takuan në Pllajën e Pusit, në pikën më të lartë. Në këtë ngjitje alpinistike të vështirë, morën pjesë dhe të rinj të zonave respektive, dashamirës të natyres dhe ecjeve sportive.