Malta

Malta mbylli zogjtë në kafaz, theu premtimin e BE

Malta hapi sezonin e saj te gjuetise, duke mbyllur zogjtë e egër në kafaz dhe duke shpërfillur kesisoj një premtim të saj pas se ciles ajo u anetaresua në BE.Ky shtet kishte premtuar se do nxirrte jashtë ligjit një praktikë të tillë për të cilën ka një proces të hapur dhe në Gjykatën Evropiane të Drejtësisë. Tradita e kapjes së zogjve të egër për të mbajtur në robëri është thellësisht e rrënjosur në shoqërinë malteze. Gjuetarët përdorin zogj të gjallë për të “joshur” zogjtë e egër migrues që cilësohen shumë të çmuar për zërin e tyre.