marreveshje bashkepunimi

“Albanian Green Energy Forum”, bashkëpunimi i radhës Shqipëri-Britani

Dhoma Shqiptaro-Britanike të Tregtisë dhe Industrisë, ambasada e RSH në Londër, me mbështetjen e Lord Watson of Richmond CBE, si dhe të një sërë kompanish prestigjioze britanike në Mbretërinë e Bashkuar, organizuan “Albanian Green Energy Forum”. Ndër panelistët kryesorë ishte z.Gëzim Musabelliu–Zëvendësministër i Energjisë dhe Industrisë të Republikës së Shqipërisë, si dhe përfaqësues analistë të kompanive eksperte në fushën e energjetikës, të studiove të ndryshme ligjore, që operojnë si në Shqipëri, ashtu edhe në MB, por jo vetëm.

Leskaj: Do forcojmë auditin për karburantet e mjedisin

Kontrolli i Lartë i Shtetit dhe Zyra e Byrosë Shtetërore të Auditimit të Kuvajtit nënshkruan dje marrëveshjen e bashkëpunimit për auditet. Marrëveshja e bashkëpunimit u nënshkrua nga kreu i KLSH-së, Bujar Leskaj, dhe homologu i Kuvajtit, Adel Abdulaziz Al-Saraawi. Presidenti Al-Saraawi prezantoi një plan pune ku do të bazohet marrëveshja e bashkëpunimit me KLSH-në. Kreu i Byrosë së auditimit të Kuvajtit theksoi se institucioni që ai drejton është e përkushtuar për të çelur një horizont të ri ndërveprim mes dy institucioneve.

MEI-BERZH, memorandum per zhvillimin e energjise diellore

Ministri i Energjisë dhe Industrisë Damian Gjiknuri dhe Drejtori i BERZH në Shqipëri Matteo Colangeli nënshkruan sot në Tiranë një Memorandum Mirëkuptimi për nxitjen e investimeve të qëndrueshme për gjenerimin e energjisë diellore. Memorandumi parashikon zhvillimin e projekteve në Shqipëri përmes një sistemi me ankand, në përputhje me praktikat më të mira ndërkombëtare. Implementimi i planit të përcaktuar në Memorandum do të rrisë ndjeshëm interesin ndaj investimeve për gjenerimin e energjisë diellore në vend dhe si rrjedhojë do të reduktojë varësinë e Shqiperisë nga importi i energjisë dhe energjia hidrike.

Menaxhim ujit sipas përvojës holandeze, Veliaj: Lehtësira atyre që investojnë në Tiranë

Bashkëpunimi në fushën e menaxhimit të ujit të pijshëm dhe trajtimin e ujërave të ndotura, duke shkëmbyer njohuritë dhe praktikat më të mira, ishte në thelb të memorandumit që Ujësjellës-Kanalizime Tiranë nënshkroi dje me Autoritetin Rajonal të Ujit të Delflandit në Hollandë dhe kompanisë “Dunea”. Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj dhe drejtori i Përgjithshëm i UKT, Redi Molla, ndodhen për një vizitë dy ditore në Amsterdam për të ndjekur punimet e konferencës për Javën Ndërkombëtare të Ujit.

Menaxhimi i mbetjeve, bashkia e Tiranës marrëveshje me atë të Veronës

Bashkia e Tiranës ka lidhur një marrëveshje bashkëpunimi me bashkinë e Veronës për krijimin e një ndërmarrjeje publike e cila do të bëjë grumbullimin dhe menaxhimin e mbetjeve. Përmes marrëveshjes së firmosur sot nga kryebashkiaku Erion Veliaj dhe homologu tij Flavio Tosi, bashkia e kryeqytetit do të marrë nga institucionet e qeverisjes vendore në Veronë përvojën e mirë për pastrimin e qytetit. “Më vjen mirë që nënshkruajmë një marrëveshje mirëkuptimi me bashkinë e Veronës,

Menaxhimi i ujërave, Shqipëria firmos bashkëpunimin me Kinën

Shqipëria dhe Kina kanë firmosuar një marrëveshje bashkëpunimi në fushën e administrimit dhe menaxhimit të integruar të ujërave. Marrëveshja është firmosur në Pekin, mes dy ministrave Edmond Panariti dhe Chen Lei. “Përvoja e palës kineze në fushën e bujqësisë dhe administrimit të ujërave është shumë e dobishme për Shqipërinë. Nënshkrimi i marrëveshjes është hap i rëndësishëm në bashkëpunimin e të dy vendeve në fushën e menaxhimit të ujërave, sidomos në drejtim të vaditjes, kullimit dhe parandalimit të përmbytjeve”, është shprehur kreu i Kuvendit Ilir Meta.