Maryland

Ndotja e mjedisit nga industria e pularisë

Rritja e kërkesës për mish, qumësht dhe vezë në mbarë botën po nxit fenomenin që ekspertët e quajnë “revolucioni i gjësë së gjallë”. Ky sektor po transformohet me shpejtësi drejt një operacioni me përmasa industriale. Këto mega-ferma kanë edhe disavantazhet e tyre. Krahas prodhimit të mishit më të lirë, ato prodhojnë edhe shumë mbeturina të kafshëve që mund të shkaktojnë probleme të mëdha ndotjeje. Në shtetin Maryland në SHBA, rregulla të reja po mundohen të ulin ndotjen nga fermat, por fermerët mund të mbeten të qarkuar nga male me pleh organik.