mbetjet e kafsheve

Mbetjet e bagëtive rrezikojnë fshatin Valare nga epidemitë

Banorët e fshatit Valare në Gjirokastër japin alarmin se mbetjet e bagëtive po bëhen shkak për shfaqjen e epidemive në këtë fshat. Ata ankohen se po jetojnë çdo ditë me kafshët, pasi disa prej banorëve kanë ndërtuar kasolle pranë objekteve të banimit. Vitin e fundit në këtë fshat janë rritur ndjeshëm sëmundjet e transmetueshme nga kafshët te njerëzit. Vitin e kaluar, sëmundshmëritë pësuan një shtim të konsiderueshëm sidomos tek fëmijët në masën 50% kryesisht ato virale apo dhe ato që transmetohen nga kafshët tek njerëzit.

Rrezik epidemie, mbetjet shtazore hidhen rrugëve të Elbasanit

Kohët e fundit në rrugët e Elbasanit po shfaqet një veprim skandaloz i padëgjuar ndonjëherë. Banorë apo firma të pandërgjegjshme që funksionojnë në sektorin e mbarështimit të pulave dhe bagëtive, po hedhin në rrugë thasë me pula të ngordhura dhe lëkura e të brendshme bagëtish. Dy javë më parë një rast i tillë u konstatua në fshatin Vidhas të Elbasanit. Punëtoret e mirëmbajtjes së rrugës dhe banorët e fshatit denoncuan gjetjen e thasëve të hedhur me pula të ngordhura.