#mbetjetplastike

Rama: “Shqipëria të jetë një vend pa qese plastike”

Po studiojmë marrjen e një vendimi radikal për ndalimin e qeseve plastike në Republikën e Shqipërisë. Kështu deklaroi Kryeministri Edi Rama gjatë konferencës për shtyp të martën në Durrës, pas mbledhjes së Qeverisë, ku theksoi se, jemi duke studiuar këtë proces i cili ka anë pozitive të panumërta, por sigurisht ka dhe disa anë që duhen parë me kujdes.

Rreziku i plastikës sa vjen edhe më i madh.

Anë e mbanë botës, plastika është shndërruar në një thikë me dy presa. Më shumë se 90% e zogjve dhe peshqve supozohet të konsumojnë plastikë duke na e përcjellë ne si konsumatorë të tretë këtë nder.