mbrojtja mjedisi

Gjykata shpeton Valbonen nga HEC-et

Gjykata Administrative e Apelit Tiranë i jep të drejtë padisë së banorëve të Tropojës dhe shoqatës “Toka”, për të mbrojtur luginën e Valbonës, ku kishte nisur ndërtimi i HEC-eve.

Mbrojtja mjedisore, OKB miraton rezolutën për krijimin e një pakti global

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara ka aprovuar një rezolutë, e cila i hap rrugë arritjes së një marrëveshjeje globale për ligjet e mjedisit. Por rezoluta ka disa kundërshtarë, përfshi Shtetet e Bashkuara dhe Rusinë. Ambasadorja amerikane në OKB argumentoi se një pakt i tillë nuk është në interesin e SHBA-ve.

Në këtë ditë biodiversiteti Qendra për Ruajtjen dhe Mbrojtjen e Mjedisit Natyror në Shqipëri (PPNEA) feston 10 vjet të përdorimit të kamerave-kurth në vend

Kërcënimi i mjedisit natyror nga njëriu ka nxitur ekspertët e ruajtjes dhe mbrojtjes së natyrës në botë që të monitorojnë vazhdimisht jetën e egër dhe studimin e trendeve të popullatave të kafshëve. Monitorimi me kamera-kurth është një nga metodat më efikase dhe të përdoruara për të siguruar të dhënat e duhura në kohë dhe në vende ku aksesi është gati i pamundur.