Meteoalb

Rekordi i rënies së shirave që nga viti 1950

Që prej më shumë se 24 orësh, reshjet e shiut kanë rënë thuajse pa pushim në Tiranë dhe në pjesën më të madhe të Shqipërisë. Sipas Institutit Meteorologjik Meteoalb, shira të tillë ekstrem janë regjistruar vetëm më 20 shtator të vitit 1996, ku gjatë 24 orëve ranë 232.7 mm shi në Tiranë. Regjistrimi i reshjeve ka nisur që në vitin 1950, siç edhe shihet edhe në grafik në http://www.gazetadita.al/rekordi-i-renies-se-shirave-qe-nga-viti-1950/.

Ndërkohë, gjatë 24 orëve të fundit, kanë rënë 150 mm shi në kryeqytet.