Miami

Diplomatët pastrojnë plazhin në Miami

Diplomatët janë mësuar të zgjidhin problemet ndërkombëtare, por mbetjet në plazhe zakonisht nuk janë pjesë e punës së tyre. Megjithatë Departamenti i Shtetit, kërkoi pikërisht ndihmën e diplomatëve nga disa vende për të pastruar plazhin në Key Biscayne të Floridës. Ideja ishte për të rritur ndërgjegjësimin për nevojën pastrimit të shisheve plastike dhe mbeturinave të tjera që ndotin oqeanet. Jose Pernalete i Zërit të Amerikës, njofton. Ishte një ditë e pazakontë për punonjësit e zyrave konsullore, të veshur më shumë si për zyrë sesa për të qenë në plazh.