molusqe

Panariti-De Castro: Të hapen eksportet për molusqet shqiptare

Ministri i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave Edmond Ministri i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave, Edmond Panariti, me ftesë të Komisionerit Europian për Mjedisin dhe Peshkimin, Karmenu Vella, po zhvillon një vizitë pune në Bruksel, për të marrë pjesë në Konferencën Ministeriale për Peshkimin Mesdhetar. Burime zyrtare nga ministria e Bujqësisë bënë të ditur p se gjatë vizitës, kreu i bujqësisë shqiptare, Panariti, u takua me Kryetarin e Komisionit të Bujqësisë në Parlamentin Europian, Paolo de Castro.

Turistja përfundon në burg pasi grumbulloi guacka në një plazh në Florida

Një grua nga Teksasi që po vizitonte Key West në Florida për pushime, është futur në burg pasi ajo ka grumbulluar disa guacka nga plazhi. Diana Fiscal-Gonzales, 30 vjeç, është arrestuar nga një polic i Florida Fish dhe Wildlife pasi ajo u gjet me një grup fëmijësh duke mbledhur molusqet e mbrojtura. Ajo pranoi që kishte marrë 40 guacka akoma të gjalla të llojit Lobatus gigas dhe i tha gjykatësit se ajo nuk e dinte që ishte ilegale.