nafte

Industria e karbureve më e dobët se kurrë

Nëse po prisni për lajme të mira në lidhje me frontin klimatik, mos i ktheni sytë nga Antartika. Javën e kaluar studimet kanë dokumentuar një trefishim në shprejtësisë e shkrirjes së akujve dhe janë këto lloj shifrash që tregojnë urgjencën e momentit.

Naftë në tokat bujqësore, ndotja prek frutat e perimet

Rafineria e përpunimit të naftës bruto në Balldren të Elbasanit vazhdon të jetë problem më i madh i ndotjes së kësaj zone. Ujërat e ndotur të naftës dhe nënprodukteve të saj derdhen në kanalet vaditëse duke shkaktuar një ndotje katastrofike që shkon përtej Balldrenit dhe Bradasheshit në Elbasan, por përmes frutave dhe perimeve përhapet kudo.

Ndotja e ajrit: A janë makinat me naftë gjithnjë e më shumë rreziku më i madh për shëndetine njeriut?

Shitjet e makinave me naftë ranë në mënyrë drastike vitin e kaluar, më shumë se 17% krahasuar me vitin 2016. Njerëzit brenda industries së makinave fajësojnë teorinë e përhapur anti-diesel,e përdorur nga qeveria, autoritetet lokale dhe aktivistët e ajrit për të ulur besimin e konsumatorit.Ata këmbëngulin që motorët modern me naftë janë aktualisht shumë më të pastër.