Nature

Mjedisi dhe stili i jetesës mund të luajnë një rol kryesor në shfaqjen e kancerit

Burimet kryesore të kancerit mund të jenë nga mjedisi dhe faktorët e jetesës. Të paktën kjo është ajo çka argumentojnë autorët e studimit të ri në revistën "Nature". Faktorë të tillë si ekspozimi ndaj toksinave dhe radioaktiviteti janë kryesorë në shkaktimin e kancerit, sipas këtij studimi. “Faktorët mjedisorë luajnë një rol të rëndësishëm në zhvillimin e kancerit dhe janë zhvilluar sipas stilit të jetesës dhe /ose vaksinimit” shkruajnë studiuesit. Duke parë zhvillimin e këtyre llojeve të ndryshme të kancerit, përfshirë këtu dhe kancerin e mushkërive, studiuesit arritën në përfundimin se

Shkarkimet e karbonit "spostojnë epokën e akullit”

Shkencëtarët gjermanë pohojnë se, epoka e ardhshme e akullt mund të jetë shtyrë me rreth 50.000 vjet për shkak të gazeve serë në atmosferë të shkaktuar nga aktiviteti njerëzor. Ata analizuan kushtet për krijimin e akullnajave, të ngjashme me akullnajat që mbërthyen tokën mbi 12.000 vjet më parë. Forma e orbitës së planetit rreth Diellit tani duket të jetë e favorshme, por sasia e dioksidit të karbonit që gjendet aktualisht në ajër është shumë e lartë. Tokën e pret një fazë e zgjatur e ngrohtë, thane studiuesit për revistën “Nature”.