Nepal

Vendlindja e Budës nën kërcënimin serioz të ndotjes së ajrit

Vendi historik i vendlindjes së Budës në Nepal përballet me një kërcënim serioz nga ndotja e ajrit, paralajmërojnë shkencëtarët dhe zyrtarët. Të dhënat e fundit të mbledhura nga stacionet e monitorimit të cilësisë së ajrit në pesë vende përgjatë Nepalit tregojnë se, Lumbini është tejet i ndotur. Paralajmërimet kanë ardhur në mes të industrializimit në zgjerim, pranë vendit të shenjtë. Ai gjendet tashmë në një pikë tipike të ndotjes në Pllajën Tibetiane.