New Delhi

Ndotja e ajrit, New Delhi mbyll shkollat

New Delhi ka mbyllur shkollat, ka ndalur ndërtimet dhe ka urdhëruar që të gjithë rrugët të spërkaten me ujë për të larguar pluhurin për të luftuar ndotjen e ajrit. Kryeqyteti indian, i cili është një nga qytetet më të ndotura në botë, ka regjistruar këtë të shtunë nivele të larta të PM2.5, lëndë që mund të bllokojnë mushkritë, deri në 900 mikrogram për metër kubik. Kjo shifër është 90 herë më e lartë se sa niveli i konsideruar i sigurt nga OBSH Organizata Botërore e Shëndetit, dhe 15 herë më e madhe se sa normat e qeverisë indiane.