obezitet

Gjysma e globit do jetë e kequshqyer deri në vitin 2030

Më shumë se gjysma e popullsisë globale do pësojë një formë të kequshqyerjes deri në 2030 nëse nuk merren masa urgjente për të përmirësuar qasjen ne ushqim me cilësi të lartë, u tha ministrave të shëndetësisë së G7 Organizata e Kombeve të Bashkuara për Ushqimin dhe Bujqësinë FAO. Ndryshimet klimatike dhe konfliktet janë shkaqet kryesore të kequshqyerjes thuhet në raportin e FAO-s me titiull “Gjendja e sigurisë ushqimore dhe ushqimi në botë 2017”.