obliqi

Obiliqi ndot ajrin në nivele të larta edhe në Prishtinë

“Pak kilometra larg kryeqytetit janë termocentralet e Korporatës Elektroenergjetike të Kosovës, që njihen si ndotësit më të mëdhenj të ajrit në këtë zonë. Pluhuri i liruar nga to mund të vërehet edhe me sy të lirë, veçanërisht në ditë dimri, kur ai krijon një shtresë të zezë mbi borë”. Banorët e Obiliqit janë ata që vuajnë më së shumti pasojat nga këto termocentrale që i japin energji Kosovës, që - sipas tyre, - janë shkaktarët e sëmundjeve dhe vdekjeve të parakohshme të banorëve të zonës. “Ne jemi lagjja më e ndotur në Europë besoj, jo vetëm në Kosovë.